Ontmoeting

In de omgeving Haaglanden zijn er heel veel plaatsen waar lesbo's en homo's elkaar ontmoeten. De variatie in ontmoetingsplekken is ook heel groot. Daarom is deze pagina zeker niet volledig, maar geeft het een overzicht van de mogelijkheden.

Het meest vrijblijvend zijn de Gay festivals: Roze zaterdag wordt elk jaar op de laatste zaterdag van juni in een andere stad georganiseerd. De Roze Maandag kermis in Tilburg is in juli. En begin augustus is er de Canal Pride Parade in Amsterdam.

Groepen waar je met jongens en meiden of mannen en vrouwen kunt kletsen en die dingen ondernemen, vind je bij De Kringen, Groep 7152 (vrouwen) en bij het CHJC (christelijke jongeren). In de Lucaskerk in Den Haag vinden vier maal per jaar op zondagmiddag Roze Vieringen plaats.
Daarnaast zijn er andere verenigingen voor homo’s en lesbo’s voor zwemmen, zingen, volleybal in Den Haag en Delft, yoga. Zo kan je gemakkelijk andere mannen en vrouwen leren kennen buiten het uitgaanscircuit om.

Den Haag, Delft, Leiden en Zoetermeer hebben een breed scala aan bars en ontmoetingscentra waar je kan uitgaan. Sauna Blue River in het centrum van Den Haag is een mannensauna met wellness mogelijkheden en uitgebreide faciliteiten in oosterse sferen. Zie www.blueriver.nl voor meer informatie en openingstijden. Naast deze sauna is ook Fides alleen voor mannen toegankelijk.
Het filmhuis in Den Haag draait geregeld Gay movies.

Zomers kan je natuurlijk naar het strand. Op de naaktstranden vind je veel leuke jongens. In de buurt van Den Haag zijn bekende naaktstranden het Noorderstrand (vanaf Scheveningen naar het noorden lopen) en het Zuiderstrand tussen Kijkduin en Duindorp (pad vanaf de Fuutlaan). Andere plekken waar veel te zonnen en te zien valt zijn de naaktstranden van de Vlietlanden (Voorschoten), Delftse Hout en het Wilhelminapark (Rijswijk).

Meiden ontmoeten elkaar vaak via via, maar er zijn ook clubs die leuke dingen organiseren: 7152 en het CHJC hebben een afdeling in Den Haag. Daarnaast is er bijvoorbeeld ELF (Eerste Lesbische Fietsclub). Kijk ook op bij vrouw en het Gay en Lesbian Switchboard.

Naast deze plekken wordt er ook gecruisd in de Scheveningse Bosjes en in de bosjes bij de kruising Pompstationsweg en Van Alkemadelaan. Andere anonieme contacten kan je leggen via de contactadvertenties van de ViaVia of via chatboxen.

Mannen en vrouwen ontmoeten buiten de regio Haaglanden kan natuurlijk ook op vakanties en speciale weekenden.